Et Pişirme Yöntemleri


Eti mangal veya mutfakta pişirmek için bir kaç püf nokta:

Et hazırlarken fazla kalın olmasın; Etin bir parmaktan kalın olması pişmesi sırasında kurumasına ve sertleşmesine yol açacaktır. Bir parmak genişliğinden daha kalın olması gerekiyor ise bıçağınız ile üstlerine kesik atınız.

Etin kurumasını engellemek; Tava veya ızgaranın ısınmış olması gerekiyor, etlerinizi oda sıcaklığa gelene kadar bekletin ve çok çevirmeyin bu şekilde etin kuruması engellenir

Daha yumuşak et için; Etin daha yumuşak olması için, eti kızartmadan önce limonun suyunu ete sürüp biraz bekletin. Limon suyu sayesinde etlerimiz daha yumuşacık ve lezzetli olacaktır.

Fırın sıcaklığına dikkat; Mangal veya tava dışında eti fırında pişiriyorsanız, fırın sıcaklığın 180 derecede olması gerekiyor.

Tuzu sonradan ilave et; Pişirme sırasında tuz eklemeyin. Sonradan tuzu eklerseniz etiniz sertleşmez.

Eti bekletin (dinlendirin); Dinlendirilmiş et daha yumuşak ve lezzetli olur. Terbiselini yaptıktan sonra 3-4 saat buzdolabında bekletiniz.

Yoğurt suyu ete yumuşaklık verir; Yoğurt suyunda bulunan asitler, etin daha yumuşak olmasına yardim edebilir.

Kaslı ve sinirli etler daha sert olur; Hayvanların baldır, bacak veya but gibi hareket etmelerine sağlayan bölgelerin etleri daha sert olacaktır. Daha yumuşak yerlerinden seçilen etler daha iyi olacaktır.

Etin kanını almak; Et çiğken yaklaşık 20 dakika kadar soğuk su içerinde bekletin. Soğuk su içerindeki et kanlarından arınmış olacaktır.

Eti yavaş ve kendi yağın da pişir; Etlerin içerindeki kaliteli bir protein kaynaklarının kaybolmaması için eti yavaş pişirin. Kızartma işleminde kullanacağımız ek yağlar eti daha sağlıksız yapacaktır. O yüzden sadece kendi yağında kızartmaya özen gösterin.

Sirkede eti yumuşatır; Haşlama tarzında hazırlanacak olan yemeklerde, haşlama suyu ekleyeceğimiz 2 yemek kaşığı sirke etin daha yumuşak olmasına yardımcı olur.

+ There are no comments

Add yours